Allergies

Har du taget et aktivt valg?

Skrevet af Nadia

Derfor gør den nordiske krans en forskel

Astma-Allergi Danmark eller Asthma Allergy Nordic – kært barn har mange navne. Fælles for dem begge er, at de vil forbedre vilkårene for alle, der lider af astma, allergi, høfeber og eksem.

Det betyder, at hvis du vælger produkter, der er certificeret af Asthma Allergy Nordic, så tager du også et aktivt valg om at passe på din hud og samtidig nedsætte risikoen for allergi.

Vidste du, at hvis du først har fået allergi, så har du det resten af livet?

Allergifremkalende stoffer i din makeup

De mest kendte og almindelige hudallergier sættes i forbindelse med parfumestoffer, konserveringsmidler og tungmetaller som nikkel, krom og kobolt.

Det har derfor en rigtig stor betydning, hvilke produkter du vælger og hvor lang tid, din hud er eksponeret for dem.

Hvis du bruger makeup dagligt, vil man sandsynligvis være udsat for disse stoffer i længere tid af gangen, og dermed være i risiko for at kunne udvikle allergi.

Særligt tungmetaller som nikkel, krom og kobolt er de færreste måske klar over findes i rigtig mange makeupprodukter.

Det betyder, at hvis du vælger produkter, der er certificerede af Asthma Allergy Nordic, så tager du også et aktivt valg om at passe på din hud og samtidig nedsætte risikoen for allergi.

70% overskrider det anbefalet mængde af metaller

Astma-Allergi Danmark har foretaget en laboratorieanalyse af 50 forskellige makeup-produkter. Analysen viser, at 70 procent af produkterne indeholder krom, nikkel, kobolt eller kombinationer af de tre metaller i mængder, der overskrider den grænse, som af eksperter anses for forsvarlig makeup.

Kilde: Astma-Allergi Danmark

Asthma Allergy Nordic har, ud fra videnskabelige undersøgelser, taget et valg om, at der max må være 1 ppm/1 part per million af nikkel, krom og kobolt, i et produkt for at kunne få Den Nordiske Krans som allergimærkning.

Lavinde Copenhagen er certificeret af Asthma Allergy Nordic

Asthma Allergy Nordic certificeringen betyder, at Lavinde tager kemi og allergi meget alvorligt. Allergicertificeringen fra Asthma Allergy Nordic er et internationalt mærke, som blev stiftet i 2018 og er en forening mellem de nordiske allergimærkninger; Astma- Allergi Danmark, Astma och Allergi förbundet i Sverige og Norges Astma- og Allergiforbund.

Astma- Allergi Danmark samt Asthma Allergy Nordic certificeringerne er din tryghed når det gælder hudallergi både ift. forebyggelse eller til dig der allerede lider af en hudallergi.

Hver gang en producent søger om at få certificereingen hos Astma- Allergi Danmark laves en grundig gennemgang af samtlige indholdsstoffer i produktet. Der kigges også på relevante forureninger og produktionsprocessor samt kemikalier, alt sammen for at sikre et endeligt produkt der kan leve op til kravende og sikre dig bedst muligt mod en reaktion fra produktet.

Foreningen samarbejder både med hudlæger og internationale foreninger samt forskere, for hele tiden at være opdateret på den nyeste viden.

Produkter certificeret af Asthma Allergy Nordic vil med andre ord gøre det nemmere for dig at navigere rundt imellem de tusindvis af produkter, der findes på markedet.

Vi har hos os i Lavinde Copenhagen gjort det nemt for dig. Når du bruger Lavinde Copenhagens produkter – om det er for produkternes egenskaber, eller du måske allerede har udviklet allergi, eller blot fordi du aktivt tager et valg om at minimere risikoen for at udvikle allergi, så kan vi med sikkerhed give dig en tryghed. Alle vores produkter på vores webshop er certificerede af Asthma Allergy Nordic. Derudover er vores mascara-serie også Allergy Certified.

Kilde: Astma-Allergi Danmark

Ultimate - Lenght Mascara

Har du set vores bestseller og award-vindende BEYOND – Volume & Curl Mascara, har fået en søster? Den indeholder den samme silkebløde formular med biotinoylkompleks – et nærende serum, som hjælper dine vipper til at gro hurtigere. Og en ekstra bonus er, at den med fordel kan bruges af gravide og ammende.

Shop allergicertificerede produkter her

19,99 kr

19,99 kr

19,99 kr

19,99 kr